Tekst objavljen: 20.03.2015 16:30        


Turska Halk banka kupila je Čačansku banku u vlasništvu Republike Srbije, EBRD, IFC i Beogradske banke u stečaju za 10,1 milion evra.

Turska Halk banka kupila je Čačansku banku

Ugovorom koji je potpisan danas, kupac se obavezao da plati 10,1 miliona evra za paket od 139.680 akcija što čini 76,74% akcionarskog kapitala Čačanske banke. Ovaj iznos će biti isplaćen u gotovom i u celini prilikom prenosa vlasništva nad akcijama, koji će biti obavljen u roku ne dužem od 60 radnih dana, čime će Halk banka zvanično postati većinski vlasnik Čačanske banke.Od ponuđene cene, proporcionalno broju akcija Republici Srbiji će pripasti 3,7 miliona evra, EBRD 3,3 miliona evra, IFC 2,6 miliona evra i Beogradskoj banci ad Beograd u stečaju 0,4 miliona evra.

Osim ponuđene cene, Halk banka planira dodatne investicije kako bi obezbedila dalji rast i razvoj Čačanske banke. Pored dokapitalizacije i širenja poslovne mreže, planirane su i investicije u IT, kreditne kartice, razvoj sistema za lično bankarstvo i sl, saopšitlo je Ministarstvo finansija.

Čačanska banka je regionalna banka koja ima razgranatu poslovnu mrežu od 14 filijala i 9 ekspozitura koja pre svega pokriva teritoriju zapadne i centralne Srbije.

Čačanska banka nudi širok asortiman bankarskih proizvoda i usluga sektoru stanovništva i privrede, pri čemu je orijentisana na sektor malih i srednjih preduzeća. U banci je zaposleno 385 radnika. Čačanska banka ima ukupnu bilansnu aktivu od 263 miliona evra i tržišno učešće od 1,1%

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
čačanska banka Turska Halk banka prodata čačanska banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana