Tekst objavljen: 15.04.2022 12:00        


Osnivaču kriptovalute etherum, Vitaliku Buterinu, čije se bogatstvo meri milijardama dolara, dodeljeno je državljanstvo Crne Gore, javlja portal Investitor.me, pozivajući se na saopštenje Ministarstva finansija i socijalnog staranja

Tvorac etheruma dobio crnogorsko državljanstvo Detalji iz Podgorice i Tivta


Iz crnogorskog ministarstva navode da je Buterinu državljanstvo dodeljeno u u skladu sa članom 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Buterin je stekao crnogorsko državljanstvo prijemom, na predlog predsednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića, a nakon inicijative ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića i mišljenja tog resora, objašnjava se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je, prepoznajaći značaj ove inicijative, doneo odluku o prijemu u crnogorsko državljanstvo Buterina, kojem je uručen pasoš Crne Gore, piše u saopštenju.

Kako prenosi portal Bonitet.com, u saopštenju se ističe da će Buterin, kao najpoznatije ime blokčejn industrije, doprineti daljoj promociji Crne Gore i sveukupnom razvoju kripto industrije u Crnoj Gori.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Buterin ovih dana boravi u Crnoj Gori. Učestvovao je na panelu “Budućnost Sad! Nova era crnogorskih finansija”. Imao je i sastanak u Vladi Crne Gore.

Buterin (27) je rusko-kanadski programer. Stvorio je kriptovalutu ethereum 2013. godine kada je imao 19 godina. Bogatstvo mu se meri milijardama dolara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vitalik buterin ethereum ether kriptovalute Crna Gora državljanstvo bivša jugoslavija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana