Tekst objavljen: 24.02.2016 15:10        


U decembru prošle godine izdata je 1.051 građevinska dozvola, što je za 56,4 odsto više u odnosu na decembar 2014, saopšteno je danas iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.  

U decembru izdata 1.051 građevinska dozvola

Kako je navedeno, u četvrtom kvartalu prošle godine, broj izdatih građevinskih dozvola najviši je u prethodnih šest godina, a to je, ističe se, rezultat objedinjene procedure izdavanja građevinskih dozvola koja funkcioniše od 1. marta 2015, koja je od 1. januara počela sa elektronskim izdavanjem.

"Sistem za elektronsko izdavanje građevinskih dozvola u potpunosti je profunkcionisao i zadovoljni smo prvim rezultatima", izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović na sastanku sa delegacijom Svetske banke koju je predvodio šef Kancelarije te banke u Srbiji Toni Verhejen.

"Manje poteškoće rešavamo u hodu. Nastavljamo dalje sa zaokruživanjem sistema koji uključuje reformu katastra i sprovođenje Zakona o ozakonjenju kako bismo dobili potpuno jasnu sliku nekretnina u Srbiji", rekla je Mihajlović zvaničnicima Svetske banke.

Oni u Srbiji borave u "misiji podrške" projektu unapređenja zemljišne administracije u Srbiji koji se sprovodi iz kredita ove banke ukupne vrednosti 36,2 miliona evra. Mihajlović je taj projekat ocenila strateški važnim za Srbiju, dok je Verheijen čestitao na dosadašnjim rezultatima.

Mihajlović je delegaciju Svetske banke informisala o planovima da Republički geodetski zavod profunkcioniše u punom kapacitetu i istakla da je reforma instiucije koja će na javnom konkursu dobiti novi menadžment neophodna, imajući u vidu da je ključna za sprovođenje Zakona o ozakonjenju i Zakona o planiranju i izgradnji.

Iz kredita Svetske banke finansiraće se nabavka satelitskog snimka visoke rezolucije koji je neophodan za procenu vrednosti i oporezivanje nepokretnosti u Srbiji i za proces ozakonjenja nelegalnih objekata u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
legalizacija objekata legalizacija građevinarstvo elektronsko izdavanje dozvola elekronske dozvole građevinske dozvole

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana