Tekst objavljen: 07.11.2021 9:00        


U Fabriku akumulatora u Somboru novi vlasnici investirali su oko šest miliona evra, broj zaposlenih sa 120 povećali su na 220. Trenutno se 90 posto proizvodnje akumulatora tri robne marke plasira na inostrano tržište. Najveći deo izvoza, oko 60 odsto, ostvaruje se na tržištu Rusije

U Fabriku akumulatora u Somboru novi vlasnici investirali oko šest miliona evra


"Uložili smo šest miliona evra pre svega u mašine. Ovaj proces još uvek nije završen i u narednoj godini planiramo uložiti još tri miliona evra. Kontinuirano ulažemo u radnu snagu i u programe obuke", kaže Roland Mentez, direktor Black horse-FAS, Sombor.

"Vidimo da se puno ulaže u opremu, da se povećao broj radnika, a problemi iz ranijih godina se rešavaju", navodi Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Fabriku akumulatora obišla je Ministarka privreda Anđelka Atanacković. Poseta je bila prilika da se razgovara i o problemu rešavanja opasnog otpada koji je u fabrici ostao iz ranijih godina poslovanja.

"Nema u Srbiji ko to može otkupiti, tako da su oni tražili pomoć, jer je veliki problem, veliki su troškovi izvoza tog otpada u inostranstvo, tako da ćemo to rešavati zajednički", naglašava ministarka privrede Anđelka Atanacković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Slovačka i Srbija imaju dobru privrednu saradnju, a o novim mogućnostima biće reči na susretu državnih i privrednih delegacija.

"Zasedanje mešovite slovačko-srpske komisije za privrednu saradnju biće održano naredne nedelje u Bratislavi", kaže Fedor Rosoha.

Fabrika akumulatora Sombor nekada je bila najuspešnije somborsko preduzeće. Posle stečaja bila je u vlasništvu švajcarske kompanije Batagon, a početkom godine fabriku je kupila slovačka kompanija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
investicije sombor black horse fabrika akumulatora sombor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana