Tekst objavljen: 11.06.2021 15:25        


Radnici kragujevačkog "Fijata" trebalo bi naredne nedelje da nastave proizvodnju modela "500 L", ali još nisu obavešteni o planu rada posle kolektivnog odmora u avgustu

U Fijatu ne znaju kako će teći proizvodnja posle avgusta

Ovo je u četvrtak rekao predsednik sindikata "Nezavisnost" u "Fijatu" Zoran Stanić, ističući da zaposleni strahuju da se fabrika ne zatvori.

- Naredne sedmice ćemo imati četiri radna dana, a u julu možda nekoliko i potom radnici idu na kolektivni odmor u avgustu - kazao je Stanić.

- Ništa nam nije zvanično rečeno o planu proizvodnje posle odmora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

On je istakao da su lane imali 58 radnih dana za celu godinu, dok će ove godine biti i manje od toga. Kako je objasnio, prošle godine nije bilo ni pet dana mesečno proizvodnje i ocenio da je logično da ove bude još manje.

- Prodaja automobila opada svake godine, a tako se smanjuje i proizvodnja - kazao je Stanić. - Ljudi nemaju nikakvu zvaničnu informaciju ni o evetualnom početku proizvodnje hibridnog modela. Radnici strahuju da se fabrika ne zatvori.

On je istakao da do sada plata nijednom nije kasnila, kao i da se dešavalo da čitav mesec radnici ne odu u fabriku, a prime plate. Dve grupe od po 10 radnika, kako navodi, otišle su na jednogodišnji rad u fabriku u Slovačkoj.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fijat kragujevac fijat automobili srbija fijat zoran stanić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana