Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 29.03.2021 10:55        


Haris Teoharis, ministar turizma Republike Grčke, potvrdio je da će građani Srbije moći da letuju u Grčkoj i uz rusku i kinesku vakcinu, kao i uz negativan PCR test

U Grčku ćemo ovog leta moći uz bilo koju vakcinu ili PCR test

Haris Teoharis, ministar turizma Republike Grčke, i Tatjana Matić, Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, danas su održali sastanak o saradnji tokom i posle pandemije koronavirusa.

Uslov za ulazak u Grčku biće potvrda o vakcinaciji nekom od vakcina sa Zapada, ali i ruskom i kineskom vakcinom, potvrdio je Teoharis. Za nevakcinisane biće obavezan PCR test.

Ranije je nagovešteno da će Grčka od 14. maja otvoriti granicu za srpske državljane. Srbija će tako, posle SAD, Velike Britanije, Izraela i Kipra, biti peta zemalja na svetu čiji će građani moći da uđu u Grčku.

Grčki ministar turizma Teoharis danas je doputovao u zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje će imati niz sastanaka sa vladinim zvaničnicima i turističkim radnicima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

“Naša poseta Srbiji deo je napora Ministarstva turizma za otvaranje grčkog turizma 2021. godine, s posebnim naglaskom, u prvoj fazi, na privlačenje posetilaca iz balkanskih zemalja”, rekao je Teoharis, a prenela je grčka agencija ANA.

Pred odlazak u Beograd, Teoharis je nagovestio obnavljanje turizma pre ranije zakazanog datuma, 14. maja: „Ako sve bude dobro na ‘frontu’ kovida-19, Grčka će i ranije, već s prvim nagoveštajem poboljšanja, moći da dočekuje turiste“, rekao je ministar za grčku novinsku agenciju APE-MPE.

Grčka turistička organizacija (EOT) je potvrdila da su u toku bilateralni razgovori s raznim zemljama da bi se turizam „otvorio na pilot osnovi čak i u aprilu“.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pcr test vakcinacija pandemija letovanje u grčkoj Grčka Grčka letovanje vakcine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana