Zvanični kurs Evra za dan 27.09.21. :: 117.5738 rsd
Tekst objavljen: 13.05.2015 12:21        


Stambene zgrade u kruševačkom naselju Prnjavor 2, čija izgradnja traje duže od 15 godina, trebalo bi da budu završene do juna naredne godine, a 46 od ukupno 182 stana pripašće pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. 

U junu završetak stanova u Kruševcu, 46 je za vojsku

Kako je objasnila potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović do juna sledeće godine biće završena prva faza izgradnjom 92 stana, dok će radovi na drugoj fazi početi u septembru.

Mihajlović, koja je danas sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem i gradonačelnikom Kruševca Dragijem Nestorovićem, obišla radove u Ulici Rasinski udarni bataljon, istakla je da je veoma ponosna što posle 15 godina Kruševac dobija završene objekte.

"Krivo mi je što je stajalo 15 godina, ali verujem da smo mi upravo tu i da popravimo i uradimo i učinimo stvari boljim, a ovo jeste način da učinimo stvari boljim i da nikada nemamo ovakve zidine koje nas opominju da neke stvari nisu završene", rekla je Mihajlović.

Ona je posebno ukazala na dobar timski rad i odličnu saradnju između čelnika Kruševca, Građevinske direkcije Srbije i Ministarstava odbrane i građevinarstva.

"To je jedini način da budemo brži, tačni i da stvari uradimo u roku", poručila je Mihajlović.
Gašić je objasnio da će od novoizgrađenih stanova 46 pripasti pripadnicima tog ministarstva i Vojske Srbije kao kompenzacija za kasarnu "Aleksa Dundić" i Dom vojske u centru Kruševca.

Gašić je dodao i da će do kraja maja to ministarstvo svojim pripadnicima podeliti još 150 stanova, ali u Beogradu.

"Očekujem to i u drugim gradovima, poput Čačka, Valjeva... Krenulo je nešto u Srbiji da se razvija u boljem bržem i lepšem tempu", podvukao je Gašić.

On je dodao i da će uskoro biti rešeno pitanje imovinsko-pravnih odnosa na lokaciji Stari aerodrom.
"Zamolili smo ministarku i obišli lokaciju Aerodrom. Vrlo brzo ćemo rešiti imovinsko-pravne odnose na toj lokaciji i obavestiti sve investitore, pre svih Lidl, da smo završili tu pravnu proceduru i da će moći u roku od dva meseca da učestvuju na tenderima za prodaju tog zemljišta", rekao je Gašić.

Kada je reč o objektima u naselju Prnjavor 2 direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan podsetio je da je taj projekat počeo 2000., posle čega je obustavljen.

"Pre svega zbog saradnje sa lokalnom samoupravom i podrškom ministarstava građevine i odbrane spremni smo da krenemo u projekat. Imamo izabranog izvođača, ugovoren je i rok i nema sumnje da će radovi biti završeni do leta sledeće godine", rekao je Šurlan dodavši da je vrednost radova 2,2 miliona evra.

Pre obilaska naselja Prnjavor 2 ministarka Mihajlović obišla je i Odeljenje za izdavanje građevinskih dozvola po objedinjenoj proceduri Grada Kruševca čijim je radom, kako je rekla, veoma zadovoljna.

"Od kada smo doneli Zakon o planiranju i izgradnji 1. marta, kada je u potpusnosti stupio na snagu, ekipe ministarstva su u svakoj lokalnoj samoupravi. Kada sam već bila u Kruševcu bilo mi je je prirodno da vidim kako to odeljenje funkcioniše. Prema izveštaju, sistematizaciji i ostalim podacima koje sam dobila rekla bih da stvari funkcionišu", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da to ne znači da Ministarstvo neće nastaviti kontrolu rada tog i ostalih odeljenja koje izdaju građevinske dozvole.

"Veoma nam je važna primena zakona i to upravo da niko ne bi čekao građevinske dozvole i lokacijske uslove. I u tom smislu zadovoljni smo kako Kruševac radi", poručila je Mihajlović.

Pre obilaska radova u Prnjavoru 2 ministri Mihajlović i Gašić obišli su radove i na deonici puta ka Brusu, kao i centar Kruševca gde su razgovarali s građanima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kruševac vojni stanovi infrastruktura građevinske dozvole

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana