Tekst objavljen: 21.08.2015 9:10        


U Narodnoj banci Srbije danas počinju zvanični razgovori sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o drugoj reviziji "Standby" aranžmana sa Srbijom, vrednog 1,2 milijarde evra. Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi novi šef Misije Džejms Ruf (James Roaf), u Beogradu će boraviti do 1. septembra.

U NBS danas počinju zvanični razgovori sa MMF

Zvanični razgovori, po dosadašnjoj praksi, počinju svečanom sednicom u Narodnoj banci Srbije, uz učešće predstavnika Vlade Srbije i Misije MMF-a, a potom će biti nastavljeni na nivou tehničkih eksperata.

Prema najavama srpskih zvaničnika, teme razgovora sa srpskim vlastima biće stanje javnih finansija i mogućnost povećanja penzija i plata u javnom sektoru koje su umanjene od novembra 2014. godine.

MMF bi, kako se očekuje, trebalo da odobri povećanje plata i penzija, jer je budžet Srbije u deficitu manjem od planiranog.

Kako se očekuje, Misija MMF će analizirati kako se sprovodi dogovor o reorganizaciji javnih preduzeća, pre svega u Elektroprivredi Srbije, Srbijagasu i Železnicama Srbije.

MMF je krajem juna odobrio prvu reviziju trogodišnjeg aranžmana sa Srbijom bez diskusije, pošto su ispunjeni svi indikativni ciljevi utvrđeni programom za kraj marta 2015. godine i sprovedene planirane strukturne reforme.

Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije (NBS) Nebojša Savić izjavio je juče da Srbija misiju Međunarodnog monetarnog fonda dočekuje sa dobrim rezultatima, jer se dobro obavlja fiskalna konsolidacija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fiskalna konsolidacija povećanje plata plate i penzije MMF nbs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana