Tekst objavljen: 04.03.2015 10:33        


Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da je u okviru programa Evropske unije za ruralni razvoj Srbije predviđeno 175 miliona evra do 2020. godine. Bogosavljević Bošković je u Jutarnjem programu TV Pink najavila da ove godine predstoji rad kako bi se obezbedio transfer sredstava iz tih fondova ka domaćoj poljoprivredi.

U okviru programa EU predviđeno 175 miliona evra

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine je istakla da taj program definiše podršku u pet oblasti poljoprivrede kao što su ratarstvo, proizvodnja mesa, proizvodnja mleka, voćarstvo i povrtarstvo i da će moći da konkurišu poljoprivredna gazdinstva.

"Kada je u pitanju direktna primarna proizvodnja, povraćaj sredstava iz ovog fonda je 60 procenata, a ako su pitanju mladi poljoprivrednici do 40 godina, povraćaj je 65 procenata", precizirala je Bogosavljević Bošković.

Ona je istakla da je za područja sa otežanim uslovima rada u planinskim područjima povraćaj uloženih sredstava 70 procenata.

Bogosavljević Bošković je najavila da očekuje da će se program realizovati krajem godine i da već početkom sledeće godine ova sredstva biti na raspolaganju poljoprivrednicima.

"U prvoj godini članstva Srbije u EU za našu poljoprivredu je rezervisana jedna milijarda evra", najavila je Bogosavljević Bošković.

Bogosavljević Bošković je dodala da ima velikih mogućnosti za razvoj poljoprivrede, da je cilj da se poveća obim poljoprivredne proizvodnje, da se ona unapredi i da mladi ostanu na selu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fond ministarstvo poljoprivrede poljoprivreda jačanje poljoprivrede

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana