Tekst objavljen: 30.04.2020 14:55        


Rok za podnošenje pojedinačne poreske prijave o porezima i doprinosima (PPP PD) za mart, kojim se odlaže plaćanje poreza i doprinosa na zarade, ističe danas u ponoć, nakon čega će Poreska uprava Srbije izvršiti kontrolu prispelih prijava i ukrštanje sa podacima Centralnog registra obveznika socijalnog osigranja, objavilo je Ministarstvo finansija

U ponoć ističe rok za predaju poreskih prijava za mart

Kako je objašnjeno, na taj način će se proveriti da li privrednici koji su se prijavili za korišćenje mera ispunjavaju kriterijume iz Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled pandemije koronavirusa.

Nakon izvršenih provera, spisak sa svim privrednim subjektima koji ispunjavaju kriterijume iz uredbe Poreska uprava dostavlja Upravi za trezor na realizaciju, koja ukršta taj spisak sa spiskom otvorenih namenskih računa.

U slučaju da su neki privredni subjekti proverom na sajtu Narodne banke Srbije uvideli da im još uvek nije otvoren namenski račun, iz Ministatrstva finansija su naveli da će im namenski računi biti otvoreni i da će moći da koriste pogodnosti iz Uredbe, ukoliko ispunjavaju druge uslove koji su Uredbom predviđeni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Nikome ko ispunjava uslove iz Uredbe neće biti uskraćena sredstva ako do ovog momenta nije otvorio namenski račun, već će takav račun biti naknadno otvoren, a kako bi 7. maja mogla da počne isplata novčane pomoći u iznosu minimalne zarade", navedeno je u saopštenju.

Podseća se da je Uredbom propisano da svi privredni subjekti, koji imaju tekući račun u samo jednoj poslovnoj banci, otvore kod te iste banke i namenski račun. Svi privredni subjekti koji imaju račune kod više poslovnih banaka imali su priliku da do 25. aprila na portalu ePorezi Poreske uprave izaberu poslovnu banku kod koje žele da im se otvori namenski račun, naveli su iz ministarstva.

Svi koji se do tog roka nisu opredelili za jednu od svojih poslovnih banaka, nemaju razloga za brigu jer je Poreska uprava, u skladu sa Uredbom, opredelila slučajnim izborom jednu od poslovnih banaka u kojoj konkretan privredni subjekat ima tekući račun.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rok za prijavu poreza ponoć rok ističe u ponoć porez prijava poreza ministarstvo finansija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana