Zvanični kurs Evra za dan 26.10.20. :: 117.5929 rsd
Tekst objavljen: 04.04.2016 12:01        


U prva dva meseca ove godine ostvaren je najbolji rezultat, kada je u pitanju dolazak domaćih i stranih gostiju u turističke centre u Srbiji za poslednjih deset godina, rekao je Tanjugu potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. On je precizirao da je u januaru i februaru ove godine ukupan broj turista veći za 18 odsto, u odnosu na isti period u 2015. godini.

U prva dva meseca povećan broj turista za 18 odsto

"Broj dolazaka stranih turista veći je za 24 odsto, dok je domaćih turista za 14 odsto više nego u prva dva meseca prošle godine. Na planinama je ostvareno blizu 100.000 dolazaka, što je za 20 odsto više nego prošle godine, uprkos nedostatku snega, a Beograd je posetilo 94.000 turista, odnosno 28 odsto više nego u januarau i februaru 2015. godine", rekao je Ljajić.

Ovako dobrim rezultatima, dodao je ministar, svakako je doprinela i podela besplatnih vaučera za odmor u Srbiji, ali i promena kalendara zimskog rasputa za učenike osnovnih i srednjih škola.

Ljajić je napomenuo i da se akcija podele vaučera za odmor u Srbiji odvija odlično, jer je do danas podeljeno preko 9.900 vaučera.

"Evidentno je da je program podele vaučera u cilju unapređenja domaće turističke ponude, koji je Vlada usvojila prošle godine, u potpunosti zaživeo i daje odlične rezultate. Već sada je izvesno da će biti podeljeno svih 46.000 vaučera, koliko je Vlada planirala za ovu godinu", zaključio je Ljajić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
turizam strani turisti domaći turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana