Tekst objavljen: 04.04.2016 12:01        


U prva dva meseca ove godine ostvaren je najbolji rezultat, kada je u pitanju dolazak domaćih i stranih gostiju u turističke centre u Srbiji za poslednjih deset godina, rekao je Tanjugu potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. On je precizirao da je u januaru i februaru ove godine ukupan broj turista veći za 18 odsto, u odnosu na isti period u 2015. godini.

U prva dva meseca povećan broj turista za 18 odsto

"Broj dolazaka stranih turista veći je za 24 odsto, dok je domaćih turista za 14 odsto više nego u prva dva meseca prošle godine. Na planinama je ostvareno blizu 100.000 dolazaka, što je za 20 odsto više nego prošle godine, uprkos nedostatku snega, a Beograd je posetilo 94.000 turista, odnosno 28 odsto više nego u januarau i februaru 2015. godine", rekao je Ljajić.

Ovako dobrim rezultatima, dodao je ministar, svakako je doprinela i podela besplatnih vaučera za odmor u Srbiji, ali i promena kalendara zimskog rasputa za učenike osnovnih i srednjih škola.

Ljajić je napomenuo i da se akcija podele vaučera za odmor u Srbiji odvija odlično, jer je do danas podeljeno preko 9.900 vaučera.

"Evidentno je da je program podele vaučera u cilju unapređenja domaće turističke ponude, koji je Vlada usvojila prošle godine, u potpunosti zaživeo i daje odlične rezultate. Već sada je izvesno da će biti podeljeno svih 46.000 vaučera, koliko je Vlada planirala za ovu godinu", zaključio je Ljajić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam strani turisti domaći turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana