Tekst objavljen: 29.07.2016 9:50        


Nakon uvođenja vanrednog stanja u Turskoj nije bilo masovnih otkazivanja aranžmana srpskih turista za letovanje u toj zemlji, izjavio je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić. On je rekao da je trenutno u Turskoj oko 2.500 naših turista od kojih je oko 1.000 tamo otputovala čarter letovima, a ostali autobuskim prevozom.

U Turskoj oko 2.500 naših turista, bez otkazivanja puta

"Nema otkaza čak ni posle uvođenja vanrednog stanja, ali je i sezona što se tiče Turske ove godine neuspešna, jer broj turista ne može da se meri sa prethodnim godinama. Međutim, nismo imali onih problema koji su mogli da nastanu u trenutku kada se desio puč", rekao je Ljajić za B 92.

On je rekao i da se ove godine u Srbiji više pažnje posvetilo domaćem turizmu.

"Nismo mi akciju sa vaučerima osmislili da vi vodili bitku da onima koji idu na more, već da pokažemo šta Srbija ima. Rezultat svega toga je da do sada imamo 13 odsto rast turista i za 17 odsto veći devizni priliv od turizma u odnosu na prošlu godinu. Ako ne bude promena- ovo će u turističkom smislu biti rekordna godina", zaključio je Ljajić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    vladan 29.07.2016 20:47


    Čista izmišljotina i propaganda u korist ministra i turističkih agencija da agencije putnicima vraćaju 95% sredstava od uplaćenih aranžmana za Tursku.
    Konkretno, ja sam otkazao putovanje za Turksu zbog navedenih okolnosti a trebao sam da putujem 17.07.2016. prko Kon Tiki agencije.
    Ljudi u ageneciji ne samo da mi nisu vratili novac nego su mi sada za isti aranžman traže da doplatim 800 EUR.
    Prema tome svima bih mogao da preporučim da više ne koriste usluge agencije Kon Tiki a takođe i agencije Big Blue (za one koji ne znaju vlasnik obe agencije je ista osoba koja na ovaj način stvara lažnu sliku da putnici imaju mogućnost izbora).
    A gospodin ministar skuplja jeftine političke poene svojim izjavama. Da je ovo ozbiljna i odgovorna država, onda bi turističkim agencijama i osiguravajučim društvima bilo nalaoženo da putnicima zaista nadoknade troškove i zabrnae dalja letovanja u Turkoj zbog uvedenog vanrednog stanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
domaći turizam vaučeri turska otkazivanje aranžmana

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana