Tekst objavljen: 10.11.2015 10:40        


Cene nafte su danas u Aziji porasle, ali ograničeno zbog nastavka zabrinutosti u pogledu obimnih globalnih zaliha i slabih perspektiva rasta globalne ekonomije. 

Uoči izveštaja o zalihama nafte u SAD cena blago raste

Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u decembru trgovana je za 29 centi više, po ceni od 44,16 dolara za barel, a za 20 centi je poskupela i sirova nafta tipa "brent", na 47,39 dolara, takođe za decembarske isporuke, prenosi agencija AFP.

Rast cena nafte su ograničili najnoviji podaci koji su ukazali na dalje usporavanje inflacije u Kini u oktobru, kao i izveštaj Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), u okviru kog su snižene prognoze rasta globalne privrede za ovu i narednu godinu.

Kako navodi Frans pres, trgovci su takođe fokusirani na izveštaj američke Administracije o energetskim informacijama koji bi trebalo da bude objavljen ove nedelje, u nadi da će uočiti bilo kakav signal ubrzanja tempa tražnje.

Tržišta u Singapuru su danas zatvorena zbog praznika, navodi francuska agencija.
Cene nafte su u proteklih godinu dana pale sa nivoa od preko 100 dolara za barel zbog obimnih zaliha, slabe tražnje, usporavanja privrednog rasta u Kini i odbijanja Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) da smanji proizvodnju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
opek-a američke zalihe blagi rast cene nafte zalihe nafte cena nafte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana