Tekst objavljen: 27.10.2014 10:55        


Preduzeće „EPS snabdevanje” ponudilo je povoljan paket, bez zona, za domaćinstva koja se greju na struju, koji će im omogućiti mesečnu uštedu na računu za struju od oko 1.300 dinara – najavio je direktor tog preduzeća Željko Marković.

Ušteda za struju 1.300,00 dinara

– Cena struje u okviru tog komercijalnog paketa za domaćinstva i široku potrošnju je 9,25 dinara po kilovat-času u višoj tarifi, a 4,6 dinara u nižoj.

Taj paket, koji će domaćinstva moći da sklope s „EPS snabdevanjem” već od novembra, kako je ocenio, najviše bi se isplatio domaćinstvima koja troše više od 2.000 kilovat-časova mesečno.

Marković je podsetio na to da domaćinstva od 1. januara sledeće godine izlaze na liberalizovano tržište i da će moći da biraju svog snabdevača strujom na slobodnom tržištu.

– Po procenama EPS-a, potrošač koji troši oko 2.500 kilovat-časova mesečno i za to mesečno plaća oko 26.000 dinara, ako sklopi navedeni komercijalni ugovor s „EPS snabdevanjem”, imaće mesečnu uštedu od oko 1.300 dinara – precizirao je on. – Jedinstvena cena za jednotarifna brojila u okviru tog paketa je 8,2 dinara po kilovat-času.

Po njegovim rečima, očekuje se da će oko dva do tri odsto potrošača sklopiti takav ugovor s „EPS snabdevanjem”. Takođe je naveo da to preduzeće nudi komercijalni paket i za malu privredu, u okviru kojeg je cena struje 8,6 dinara po kilovat-času u višoj tarifi i 4,6 dinara u nižoj, a ciljna grupa su potrošači s velikom snagom i malom potrošnjom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    leona 27.10.2014 17:21

    Preporučujem cepanje drva za ogrev.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jeftina struja EPS cena struje računi za struju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana