Tekst objavljen: 03.07.2015 10:57        


Grčki ministar finansija Janis Varufakis rekao je da postoje "stoprocentne šanse" da će Atina postići dogovor sa medjunarodnim kreditorima nakon referenduma u nedelju, preneo je BBC. "Sporazum će biti postignut bez obzira da li će odgovor na referendumu biti ''da'' ili ''ne'' , rekao je Varufakis u intervjuu za BBC.

Varufakis uveren u dogovor posle referenduma

LONDON, 3. jula (Tanjug) - Grčki ministar finansija Janis Varufakis rekao je da postoje "stoprocentne šanse" da će Atina postići dogovor sa međunarodnim kreditorima nakon referenduma u nedelju, preneo je BBC.

"Sporazum će biti postignut bez obzira da li će odgovor na referendumu biti ''da'' ili ''ne'' , rekao je Varufakis u intervjuu za BBC.

"Ako pobedi opcija ''da'' to će biti loš sporazum, banke će biti otvorene uz loš sporazum. Ako pobedi ''ne'' imaćemo drugi sporazum koji će biti održiv, u skladu sa predlozima koji su nam upućeni poslednjih nekoliko dana", kaže on.

On je oštro kritikovao politiku štednje primenjenu u Grčkoj tokom poslednjih pet godina i produžene pregovore sa kreditorima.

"Imamo veoma loš sistem upravljanja u Evropi. To nije način za rukovođenje monetarnom unijom. To je komedija, greške već pet godina, a Evropa se pretvara i produžava sve to", rekao je Varufakis za BBC.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kreditori međunarodni dogovor sporazum evrozona referendum Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana