Zvanični kurs Evra za dan 29.11.21. :: 117.5814 rsd
Tekst objavljen: 15.08.2019 11:55        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) objavio je rezultate poslovanja za drugi kvartal i prvu polovinu godine, što je drugi izveštaj koji kompanija objavljuje otkako je počela koncesija

Veliki rashodi doneli gubitak "Tesli" u drugom kvartalu

Kao i izveštaj za prvi kvartal, i polugodišnji finansijski izveštaj je neuporediv sa rezultatima poslovanja iz protekle godine. Aerodrom je u prvih šest mesci zabeležio poslovni prihod od nepunih 263 miliona dinara što je jedan odsto ispod plana uprave. Najveći deo prihoda došao je od godišnje koncesione naknade u visini od 255,9 miliona dinara (129,8 miliona dinara u 1Q i 126,1 milion dinara u 2Q).Poslovna dobit je dostigla 80,7 miliona dinara dok je negativan finansijski rezultat značajno oborio neto rezultat. Aerodrom je u 2Q pretrpeo visoke finansijske rashode po osnovu negativnih kursnih razlika (pre svega oko isplate dividende) pa je rezultat iz finansiranja u periodu januar-jun bio negativan i iznosio je 71,6 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zahvaljujući ovim rashodima, Aerodrom je u drugom kvartalu zabeležio gubitak od 7,2 miliona dinara, dok je u prvih šest meseci krajnji rezultat bio u plusu 24,3 miliona dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
momentum gubitak aerodrom nikola tesla Nikola Tesla Beogradska berza drugi kvartal

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana