Tekst objavljen: 19.05.2015 10:08        


Dolar je u ponedeljak ojačao, oporavljajući se sa četvoromesečnog minimuma koji je zabeležen prošle nedelje usled još jednog niza iznenađujuće loših ekonomskih podatka u SAD-u.

Vesti sa tržišta

U odnosu na evro, dolar je ojačao 0,4 procenta na 1,1404 dolara, smanjujući dobitak jedinstvene valute, koja je od 13. aprila ojačala osam procenata.

U petak izlaze podaci o kretanju inflacije u SAD, a u utorak će se objaviti konačni podaci za april u evro zoni, dok investitori traže naznake o uravnoteženosti monetarne politike tokom sledeće godine.

Industrijska proizvodnja u SAD je pala peti mesec zaredom u aprilu i potrošačko poverenje se smanjilo početkom maja, čime su poništena postojeća očekivanja da će Centralna banka SAD već sledećeg meseca početi sa povećanje kamatnih stopa i podržala je očekivanja da bi kreatori monetarne politike mogli zadržati postojeće stope do septembra ili decembra.

U odnosu na korpu šest glavnih valuta , dolarski indeks se povećao za 0,3 procenata na 93,230 poena, nakon zabeleženog petonedeljnog pada. U četvrtak je zabeležio nivo od 92,133 poena.

Vesti o porezu na kapitalnu dobit od ulaganja u nekretnine u Novom Zelandu su dodatno uticale na špekulacije o smanjenju kamatnih stopa, što je uticalo na slabljenje novozelandskog dolara ovih dana.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 12,8 miliona evra po prosečnom kursu od 120,5032.

Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je blago ojačao na 120,30/60. Tržište se zatvorilo na 120,30/60.
Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 1,290 miliona dinara na nivou od 4,60 do 4,70.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
berza vesti sa tržišta američki dolar evro međuvalutna berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana