Tekst objavljen: 10.07.2015 10:30        


Jen je izgubio neke dobitke koje je ostvario tokom ove nedelje, dok je australijski dolar bio na dobitku u četvrtak nakon što su kineske akcije počele da pokazuju znake oporavka kao talas koji je preplavio globalna trzišta.

Vesti sa tržišta

Rast cena akcija od šest procenata na Šangajskoj berzi je bio dovoljan da izazove optimizam investitora nakon teškog meseca kojim su dominirali problemi sa Grčkom kao i pad vrednosti glavnih indeksa na kineskim tržištima većim od 30 procenata.

Dolar je pao za više od pola procenta na 121,475 jena na prepodnevnom trgovanju u Evropi u četvrtak.
Evro je ponovo oslabio za četvrtinu procenta u odnosu na dolar do podneva u Evropi, pošto je na azijskom trgovanju dostigao maksimum od 1,11 dolara.

Dolarski indeks je pao na čak 96,123 poena na azijskom trgovanju. Pre toga se trgovao na stabilnom nivou od 96,381 poena.

Dok su dalji potezi oko kretanja valuta usled dešavanja oko Grčke bili isključeni, pažnja će i dalje biti usmerena na predloge koji se očekuju od Atine za postizanje dogovora oko održavanja Grčke i njenih banaka finansijski solventnim.

Premijer Grčke, Aleksis Cipras, okupio se sa svojim savetnicima kako bi zajedno predložili reforme od kojih se očekuje da uključe mnogo teže mere od onih u prethodnom planu od strane kreditora, koje su Grci odbili na referendumu u nedelju.

U četvrtak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 120,10/40. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan, uz fluktuacije od pet para.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12.30 časova iznosio je 0,3 miliona evra po prosečnom kursu od 120,2778. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na120,10/40.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 1.635 miliona dinara na nivou od 3,70 do 4,10.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta dolar jen međubankarsko devizno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana