Tekst objavljen: 30.07.2015 10:01        


Glavne valute, koje su usko povezane sa berzanskim robnim cenama, stagnirale su u sredu s obzirom na to da su cene nafte ponovo pale a trgovci su u iščekivanju ishoda monetarnog sastanka FED-a, koji će se završiti danas u toku dana. 

Vesti sa tržišta

Novozelandski dolar je ponovo bio izuzetak od pravila, i nije zabeležio gubitke, pošto je guverner Centralne banke umanjio šanse za dalje smanjenje kamatnih stopa.

Dolar, evro i jen su bili stabilni u odnosu na većinu valuta, a dolarski indeks je u odnosu na korpu valuta bio niži, uoči zvanične izjave predstavnika FED-a po završetku monetarnog sastanka, koja bi mogla biti od presudnog značaja, a tiče se povećanja kamatnih stopa u septembru.

Dolar je u Evropi do podneva bio u padu za manje od 0.1 procenat u odnosu na evro, na 1.1068 dolara i stabilan u odnosu na jen, na 123.56 jena.

Među ostalim glavnim valutama, najveći gubitak je ostvario australijski dolar, i to za skoro pola procenta na 0.7302 američka dolara u jednom trenutku, pre nego što se oporavio.

U sredu se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 120.05/35. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena.  Tržište se zatvorilo na 120.05/35.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međuvalutna berza devizno tržište međubankarsko devizno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana