Tekst objavljen: 09.09.2015 11:31        


Evro i jen su oslabili u odnosu na većinu valuta u utorak, jer su rezultati u Nemačkoj bili bolji od očekivanih i cene akcija u Evropi su se povećale, što je navelo investitore da se vrate investiranju u rizičnija sredstva, kao što je nedavno bilo na valutnim tržištima.

Vesti sa tržišta

Nemački izvoz i uvoz su zabeležili rekordnu vrednost u julu, što ukazuje da je strana tražnja za proizvodima iz najveće evropske privrede ostala čvrsta uprkos usporavanju u Kini, dok se domaća tražnja takođe dobro držala.

Iako bi pozitivni rezultati iz najveće evropske privrede uobičajeno uticali na jačanje evra, valuta je u proteklih nekoliko volatilnih meseci imala koristi ponašajući se kao sigurna valuta, obzirom da su se investitori iz evro-fondova preko kojih su ulagali u rizičnije ali visokoprinosne valute vraćali ponovo u jedinstvenu valutu.

Jedinstvena valuta je oslabila 0,1 procenat na 1,11555 dolara dok je jen oslabio 0,6 procenata u odnosu na dolar i trgovao se na 120 jena.

Investitori su takođe fokusirani na monetarni sastanak koji će održati FED sledeće nedelje.
Mnogi očekuju da će na monetarnom sastanku ovog meseca FED objaviti prvo povećanje kamatnih stopa u odnosu na proteklu skoro deceniju, ali su ova očekivanja izbledela usled zabrinutosti oko rasta zdrave globalne privrede.

U utorak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 120,05/35. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je blago ojačao na 120,00/30, uz fluktuacije od pet para.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12.30 časova iznosio je 1,7 miliona evra po prosečnom kursu od 120,2653.

Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar se vratio na 120,05/35.
Tržište se zatvorilo na 120,05/35.
Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 1650 miliona dinara na nivou od 3,60 do 4,30.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta dolar evro američki dolar kineski juan međubankarskom tržištu valutno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana