Tekst objavljen: 17.04.2018 14:39        


Dolar je u ponedeljak oslabio i krenuo ka dvonedeljnom minimumu u odnosu na korpu valuta usled sve većih naznaka o olakšanju da napad SAD-a na Siriju neće dalje eskalirati u vreme kada zabrinutost zbog trgovinskog rata utiče na globalna tržišta.

Vesti sa tržišta

U odnosu na korpu valuta, dolar je oslabio za 0.3 procenta na 89.54 poena. Dolarski indeks je oslabio za 0.6 procenata u toku ovog meseca, uz gubitke od gotovo 3 procenta od početka godine. Dolarski indeks je zabeležio dvonedeljni minimum od 89.36 poena prošle nedelje.

Ostale glavne valute su takođe ostale zarobljene u određenim trgovinskim okvirima, pri čemu je evro startovao nedelju na nivou od oko 1.23 dolara, nivo na kome se trgovao cele prošle nedelje.

Funta je ostvarila veliko pomeranje na valutnim tržištima pri čemu je ojačala za pola procenta iznad nivoa od 1.43 dolara, s obzirom da su se investitori fokusirali na podatke koji bi mogli da podstaknu očekivanja o povećanju kamatnih stopa u maju.

U ponedeljak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 118.00/30. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan. Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12.30 časova iznosio je 21.8 miliona evra po prosečnom kursu od 118.1455. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 118.00/30.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 3.460 miliona dinara na nivou od 2.35 do 2.40.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međubankarskom tržištu valutna berza međubankarsko devizno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana