Tekst objavljen: 06.10.2017 12:45        


Kompanija Visa najavila je danas prvi #SerbiaCashless Forum u jugoistočnoj Evropi koji će biti održan25. oktobra 2017. godine u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Visa domaćin prvog #SerbiaCashless Foruma

Prvi događaj ovog tipa u jugoistočnoj Evropi okupiće predstavnike vlade i državnih institucija, domaće i internacionalne stručnjake iz oblasti finansija i bankarskog sektora, kao i eksperte na polju informaciono-komunikacionih tehnologija i medija.

Više od 30 domaćih i međunarodnih govornika diskutovaće o aktuelnim i značajnim temama iz oblasti bezgotovinskih načina plaćanja i uticaju koji ta plaćanja imaju na poslovanje u svim privrednim sektorima, kao i na ekonomiju naše zemlje. Kompanija Visa prvi #SerbiaCashless Forum organizuje u partnerstvu sa 17. ekonomskim samitom Srbije s ciljem da razmotri perspektive naše zemlje na putu ka bezgotovinskoj ekonomiji, ukaže na značaj finansijske pismenosti, identifikuje izazove digitalizacije i ukaže na ulogu inovativnih tehnologija za sveukupni razvoj privrede i društva.

Tokom sedam interaktivnih panela, stručnih prezentacija i diskusija govornici Foruma će sa gostima podeliti svoje bogato iskustvo, vizije i savete o bezgotovinskim trendovima, razgovarati o uticaju inovacija na finansijske usluge, dok će u Visa Innovation Lab-u biti demonstrirane najnovije platne tehnologije. Na samom početku #SerbiaCashless Foruma, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Visa zvanično će najaviti početak pilot-projekta finansijskog opismenjavanja "FinPis" i pokrenuti prvu interaktivnu online platformu za učenje na daljinu, predstaviti edukativnu online igricu i premijerno prikazati promotivni video kampanje.

Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu: "Velika nam je čast i zadovoljstvo što prvi Visa Cashless Forum u ​​jugoistočnoj Evropi organizujem upravo u Srbiji, u Beogradu. Posle velikog uspeha Cashless Samita u region Zajednice nezavisnih država, odlučili smo da ovaj originalni koncept prenesemo i u naš region, vodeći se najboljim primerima i iskustvom događaja koje smo organizovali u Kijevu i Almatiju. Veoma nam je drago što smo ostvarili partnerstvo sa 17. ekonomskim samitom Srbije, s obzirom da delimo istu ideju - naš cilj je stvaranje otvorenog dijaloga o značaju i uticaju bezgotovinske ekonomije i istraživanje uticaja inovacija na razvoj elektronskih načina plaćanja, privredni razvoj, kao i unapređenje iskustva potrošača.“

Glavna tema ovogodišnjeg 17. ekonomskog samita Srbije, koji će biti održan 23. i 24. oktobra, je "Strategija za unapređenje konkurentnosti", a teme o kojima će se diskutovati na Samitu su odličan uvod za nastavak razgovora o bezgotovinskoj ekonomiji 25. oktobra. Simeon G. Tsomokos, izvršni direktor TGI Group International, rekao je:

"SerbiaCashless Forum donosi nam znanja i iskustva iz javnog i privatnog sektora iz prve ruke i istražuje kako vladine politike, trendovi u industriji i nove tehnologije utiču na razvoj finansijskog i bankarskog sektora u Srbiji. Takođe, Forum je odlična prilika da čujemo primere dobre prakse iz zemlje i sveta, razmotrimo trendove u bezgotovinskim i digitalnim finansijskim uslugama i pokažemo kako nova generacija bankarskih i mobilnih proizvoda i rešenja utiče na naš svakodnevni život ".

Teme #SerbiaCashless Foruma o kojima će se diskutovati tokom panela i prezentacija:

  • Važnost finansijske pismenosti 
  • Srbija na putu ka bezgotovinskoj ekonomiji 
  • Pametni gradovi – bezgotovniski gradovi 
  • Plaćanje u eri digitalizacije – inovacije i izazovi 
  • Nove mogućnosti za banke u digitalnom dobu 
  • Internet of Things i ponašanje potrošača 
  • Uticaj komunikacija na bezgotovinski trend.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
SerbiaCashless Foruma Visa biznis forum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana