Tekst objavljen: 13.04.2020 13:55        


Kompanija Visa objavila je da u Srbiji povećava maksimalni iznos za beskontaktne transakcije za koje nije neophodan unos PIN koda na 5.000 dinara

Visa povećala limit za plaćanje bez unošenja pIN-a na 5.000 dinara

Ovo unapređenje omogućava potrošačima da veće kupovine obave na jednostavan i efikasan način – prislanjanjem beskontaktne kartice, bez dodatnog ukucavanja PIN koda. Limit za plaćanje na ovakav način uvećan je za 25 odsto u odnosu na prethodnu sumu od 4.000 RSD, što potrošačima u Srbiji olakšava obavljanje svakodnevnih transakcija.

Beskontaktna tehnologija omogućava najbrži, najprikladniji i najbezbedniji način plaćanja za potrošače i trgovce, jednostavnim prislanjanjem kartice. Više od 69 odsto transakcija u Srbiji se već obavlja beskontaktno, pa će ovo povećanje dodatno unaprediti i ubrzati kupovinu.

"Potrošači vole da koriste "prisloni i plati metodu" jer je jednostavna, brza i bezbedna, a znamo i da ljudima više nego ikad odgovara da plaćaju beskontaktno“, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.

„Uvek smo bili posvećeni inovacijama i ideji da potrošačima i trgovcima omogućimo najbolje načine plaćanja. Drago nam je da povećanjem limita doprinosimo razvoju sigurne beskontaktne tehnologije u Srbiji.“ Visa ceni podršku državnih institucija i platne industrije prilikom povećanja limita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kompanija Visa će nastaviti usko da sarađuje sa trgovcima i partnerima iz finansijskog sektora, kako bi se sprovele neophodne tehničke izmene na prodajnim mestima. Pored ovih pogodnosti, Visa servis za lako plaćanje pruža izuzetnu zaštitu i bezbednost prilikom upotrebe beskontaktnih kartica.

Beskontaktne kartice imaju isti EMV sigurnosni čip kao i kontaktne kartice, a svaka transakcija uključuje jedinstveni jednokratni kod, koji onemogućava da se informacije iskoriste za falsifikovanje kartica.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
povećan limit visa povećala limit visa kartica visa kartice beskontaktno plaćanje 5000 dinara pin kod

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana