Tekst objavljen: 23.10.2013 11:00        


Iako se sramežljivo najavljuje kraj krize, klijenti banaka u Hrvatskoj još uvek su izuzetno oprezni kad je u pitanju zaduživanje. Naime, više od 80 posto građana nema nameru da  se zadužuje u skoroj budućnosti, pokazalo je istraživanje.

Više od 80 Hrvata ne želi ni da podiže kredit

Od onih retkih 18 posto koji nameravaju da se po kredit upute u banku, većina bi podigla nenamenski kredit, dok je na drugom mestu stambeni kredit i potom krediti za zatvaranje obaveza.

Istraživanje pokazuje da većina građana dobro upravlja svojim finansijama - kontrolišu potrošnju unutar dopuštenih prekoračenja, smanjuju 'minuse' ili žive bez njih. Oprez prema dugovima pokazuje podatak da 46 posto mladih neće kredit, a polovina kaže da im nije potrebno ni prekoračenje po tekućem računu.

Kad je u pitanju štednja, anketa otkriva da će uverljiva većina od 90 posto svoj novac poveriti bankama, a tek manji deo spreman je da se odluči se za neki alternativni vid štednje.

Građani su u ovom trenutku više zainteresovani za kratkoročne depozite, a znatnih 12 posto anketiranih odabralo bi stambenu štednju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomija zaduženje zaduženost klijenti banke klijent banke banke kriza krediti Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana