Tekst objavljen: 04.03.2023 18:00        


Saniranje posledica zbog pada tražnje za malinama

Vlada donela zaključak o reprogramu kredita za otkupljivače maline

Vlada Srbije donela je danas na predlog Ministarstva poloprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaključak o davanju saglasnosti da se u vezi sa Odlukom Narodne banke Srbije o privremenim merama za banke u uslovima otežane poloprivredne proizvodnje, preduzmu mere da dužnici, odnosno lica koja se bave otkupom i skladištenjem voća, a kojima je omogućen reprogram kredita, ispune u potpunosti ugovorne obaveze prema poloprivrednim proizvođačima malina, ističe se u saopštenju Vlade.

Donošenje ovog zaklučka je predloženo u cilu ublažavanja posledica nastalih u sektoru malinarstva usled pada potražnje za malinom.

U obrazloženju se navodi da zbog makroekonomskih pomeranja na svetskom tržištu, ekonomske krize, kao i smanjene potrošnje jagodastog voća, određene količine voća nisu prodate, ostale su uskladištene u hladnjačama, a proizvođači nisu isplaćeni za voće koje su predali otkuplivačima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ovom odlukom Vlada Republike Srbije pomaže hladnjačarima u odlaganju obaveza isplate kredita na 12 meseci kako bi izmirili dug iz prethodnog otkupa prema primarnim proizvođačima malina, zaključuje se u saopštenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poljoprivreda domaća poljoprivreda malina malinari

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana