Tekst objavljen: 30.05.2022 13:40        


Vozila sa srpskim i slovenačkim registarskim tablicama izuzeta su od povećanih cena goriva za strane vozače u Mađarskoj koje su stupile na snagu u petak u ponoć, piše portal dailynewshungary.com

Vozila sa srpskim tablicama i dalje će moći da sipaju jeftnije gorivo u Mađarskoj


To znači da vozači automobila iz Srbije i Slovenije mogu da toče benzin i dizel po subvencionisanim cema od 480 forinti (1,22 evra) po litru, koje važe za Mađare.

Kako se objašnjava u tekstu, ovo izuzeće za Srbiju i Sloveniju je učinjeno jer je u tim zemljama takođe na snazi odluka vlasti o ograničenju cena goriva, koje važe i za mađarske vozače, a ne samo za domaće.

Portal dodaje da će lista zemalja koje su izuzete od odluke mađarske vlade o povećanoj ceni goriva za strance biti objavljena u uredbi ministra za spoljne poslove.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Pored toga, dailynewshungary navodi pozivajući se na portal Blik, da je slovenačko Ministarstvo ekonomije 10. maja ograničilo maloprodajnu cenu eurosupera 95 na 1,56 evra, a veleprodajnu na 1.54 evra, dok maloprodajna cena evrodizela iznosi 1,67 evra, a veleprodajna oko 1,65 evra.

U Srbiji, vlada takođe na mesečnom nivou ograničava maloprodajne cene goriva, pri čemu nedeljeno vrši njihovu korekciju, piše dalje u tekstu i dodaje se da litar eurosupera u našoj zemlji košta trenutno oko 1,53 evra, a da je maloprodajna cena evrodizela 1,71 evro.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cene goriva u mađarskoj vozači iz srbije gorivo Mađarska cena dizela cena benzina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana