Tekst objavljen: 15.02.2021 16:00        


Popularan veb-sajt Reddit prikupio je u ponedeljak više od 250 miliona dolara u novom krugu finansiranja i time udvostručio svoju vrednost na 6 milijardi dolara

Vrednost Reddita udvostručena nakon novog kruga finansiranja

Izvršni direktor Reddit-a Stiv Hafmen rekao je za Vol strit žurnal da je tržište trentno dobro za prikupljanje sredstava.

"Procene su trenutno veoma visoke, a Reddit je imao jaku godinu", rekao je Hafmen.

Popularan veb-sajt je tokom pandemije stekao veliki broj novih korisnika, a nedavno je privukao pažnju zbog svoje uloge u "berzanskom duelu" na Vol stritu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Reddit, koji ima više od 50 miliona aktivnih korisnika dnevno, rekao je u saopštenju na blogu da je prihod od oglašavanja u poslednjem kvartalu porastao za 90 odsto u odnosu na godinu ranije.

Hafmen je takođe rekao da Reddit planira da iskoristi nova sredstva za ulaganje u područja kao što su video, oglašavanje i potrošački proizvodi, kao i za širenje na međunarodna tržišta.

Reddit takođe planira da udvostruči broj zaposlenih ove godine na oko 1.400, napominjući da je jedan od razloga za prikupljanje sredstava bio kako bi privukli nove talente.

Reddit, osnovan 2005. godine, poznat je po svojim različitim forumima koji se bave mnoštvom tema. Kompanija, koja nije bila profitabilna, prodata je Conde Nast-u 2006. godine i od 2011. je prikupila oko 800 miliona dolara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
reddit udvostručena vrednost društvene mreže platforma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana