Zvanični kurs Evra za dan 25.10.21. :: 117.5803 rsd
Tekst objavljen: 06.03.2018 15:59        


Na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcija porasle više od 1 odsto jer ulagači veruju da će predsednik SAD-a Donald Trump popustiti u vezi najavljenih carina na uvoz čelika i aluminijuma, pa su splasnuli strahovi od trgovinskih ratova.

Wall Street ojačao više od 1 odsto

S&P 500 porastao je 1,1 %, a Dow Jones 1,4%. Nasdaq je bio u plusu od 1 %.

Trumpovi planovi o uvođenju tarifa na čelik i aluminijum dočekani su s negodovanjem u redovima Republikanaca koji strahuju kakve bi posledice to moglo imati na američku ekonomiju.

Evropska komisija će u sredu razmatrati protivmere odluci američkog predsednika Donalda Trumpa da uvede carine na uvoz čelika i aluminijuma u Sjedinjene Države, rekao jepotparol Komisije, dodavšida će odgovor Evrope biti “brz, čvrst i razmeran”.

Trump je u četvrtak najavio da će uvesticarinu od 25% na čelik i 10% na aluminijum kod uvoza u Sjedinjene Države, zbog čega su američki trgovinski partneri odmah reagovali i krenuli razmišljati o protivmerama.

Evropska unija mogla bi uvesti carine od 25% na uvoz levisica i burbona iz SAD-a ako američki predsednik uvede carine na uvoz čelika i aluminijuma iz Evrope, kazala je u ponedeljak za BBC poverenica EU za trgovinu Cecilia Malmstroem.

Legendarne američke traperice i žestoko piće nalaze se na skiciranom popisu američkih proizvoda čiji bi uvoz EU mogao ubuduće cariniti, pojasnila je Malmstroem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
wall street oporavak indeksa berzanski indeks američka berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana