Tekst objavljen: 17.10.2016 10:55        


U Srbiji je izdato 23 odsto više građevinskih dozvola u avgustu ove, nego u istom mesecu 2015. godine, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihalović i najavila da će uskoro biti sprovedena i kompletna reforma katastra. 

Za 23 odsto više elektronskih građevinskih dozvola

Mihajlović je posetila gradilište novog stambenog objekta "Ingrad" u centru Niša, za koje je u tom gradu izdata prva elektronska građevinska dozvola po objedinjenoj proceduri.

Ministarka je posetila gradilište kako bi se lično uverila kako u Nišu funkcioniše izdavanje elektronskih dozvola.

"Ministrastvo građevine je 1. januara uvelo izdavanje elektronskih građevinskih dozvola. To je veliki korak za građevinarstvo i mi beležimo odlične rezultate", rekla je Mihajlović novinarima tokom obilaska.

Ona je rekla da predstavnici tog ministarstva razgovaraju sa svim lokalnim samoupravama kako bi videli da li ima sve više kranova.

"Ima ih, ali razgovramo i sa ljudima koji se time bave, da li u praksi postoje problemi i da li može država još nešto da uradi da bi se više gradilo, da građevinari mogu da dobiju svu dokumentaciju i što pre ponude stanove na tržištu", naglasila je Mihajlović.

"Ingrad" je za taj projekat dobio elektronsku dozvolu u februaru, a zgrada ukupne neto površine oko 1.200 metara kvadratnih biće završena u istom mesecu naredne godine.

"Vladu i Ministarstvo čeka kompletno reformisanje republičkog katastra. To je drugi deo koji nam je važan da bi imali veći udeo građevinarstva u bruto-domaćem proizvodu", istakla je Mihajlović.

Direktor investitora i izvođača radova "Ingrad" Branislav Filipović je rekao da ministarka Mihajlović pokazuje brigu države za domaće privrednike.

"Kao jedan od njih mogu da izrazim zahvalnost i zadovoljstvo na operativnosti i spremnosti Ministarstva da nam izlazi u susret. Objedinjena procedura je pokazala svoje prednosti kao nešto što je vrlo efikasno, pošto smo ranije gubili vreme na šalaterima", naglasio je Filipović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
građevinske dozvole elektronske dozvole građevinarstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana