Zvanični kurs Evra za dan 19.10.21. :: 117.5717 rsd
Tekst objavljen: 18.03.2018 12:59        


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i v.d. direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović razgovarali su sa inspektorima iz cele Srbije o dosadašnjim postignutim rezultatima, kao i o načinima za unapređenje njihovog daljeg rada.

Za dva dana 580 poziva inspekciji zbog rada na crno

Đorđević zahvalio je svim inspektorima na svemu što su do sada uradili istakavši da svi zajedno rade odličan posao koji ima veliku korist za državu, ali i za naše građane.

„Projekat 'Reci NE radu na crno' veoma je bitan za državu i njene građane, ali pokazuje i veliku odgovornost prema Kraljevini Norveškoj, koja je pomogla u samoj realizaciji ovog projekta. Ukoliko dobro uradimo ovaj projekat siguran sam da će nam se otvoriti i mnoge druge opcije za saradnju”, rekao je Đorđević.

Istakao je da će se saradnja sa skandinavskim zemljama nastaviti na raznim projektima, jer Srbija ima njihovu podršku u želji da pokuša da ih kopira u onim sferama gde su one najbolje.

„Vaš rad ogledalo je kako se država bori protiv sive ekonomije. On mora biti vidljiv, a država ponosna na vaše rezultate”, rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Đurović istakao je da je broj 0800 300 307 za prijavu rada na crno, koji je aktiviran pre samo tri dana, već dao dobre rezultate.

„Za samo dva dana primljeno je preko 580 poziva, što znači da je medijska kampanja koja prati ovu akciju pokazala prve rezultate. Od 110 obrađenih poziva, za 47 ima osnova da inspekcija rada izađe na teren i utvrdi pravo stanje”, rekao je on.

U samo dve beogradske opštine u jednom danu, tokom 375 nadzora, inspektori rada zatekli su 137 radnika koja su radili na crno, dodao je on.

„Građani postaju svesni šta dobijaju boreći se protiv rada na crno, što i jeste cilj Ministarstva”, rekao je Đurović i dodao da će Inspektorat za rad nastaviti aktivan rad na suzbijanju sive ekonomije redovnim i vanrednim kontrolama, 24 sata dnevno. (Tanjug)

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
inspekcija prijava rad na crno

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana