Tekst objavljen: 18.03.2015 10:19        


Vlada Srbije je ostvarila izuzetne rezultate u fiskalnoj konsolidaciji, i u ovoj godini je do sada ostvaren suficit budžeta od 6.528.000.000 dinara, izjavio je predsednik vlade Aleksandar Vučić. "To nam se nije dogodilo nekoliko decenija unazad", kazao je premijer sinoć u emisijie na RTS-u.

Za dva i po meseca suficit 6,5 milijardi dinara

On je podsetio da program sa MMF-om neće doneti boljitak za tri meseca i zamolio građane da se strpe do 2016. godine.

Govoreći o dobrim rezultatima za ovu godinu, rekao je da su do sada zabeleženi prihodi od 190.862.000.000 dinara, i rashodi od 184.344.000.000 dinara.

Prema njegovim rečima, na kraju marta deficit će iznositi oko 20 milijardi dinara, a po dogovoru sa MMF predviđeno je 55 milijardi.

"Mi ćemo imati oko 250 do 300 miliona evra uštede, odnosno imaćemo bolju realizaciju u budžetu nego što smo dogovorili sa MMF-om. To znači da smo postigli izvanredne rezultate u fiskalnoj konsolidaciji u prva tri meseca", ukazao je Vučić.

Premijer je istakao da je još važnije što je naplata PDV-a peti mesec za redom "u preticanju", odnosno naplata je veća u odnosu na isti mesec prethodne godine.

"To znači da smo, i pored mera fiskalne konsolidacije, uspeli da pokrećemo privredu", naveo je on.
Prema njegovim rečima, proizvodnja je u januaru manja zato što i dalje nema pune proizvodnje uglja, opala je proizvodnja električne energije, a i dalje imamo nešto nižu proizvodnju Fijata.

"Očekujem da se sve to digne, a tek sad nam dolazi Železara. Tek sad nam je ostalo šest miliona kubnih metara vode u Tamnavi, a imali smo 240 miliona kubnih metara vode. Sve nam polako od aprila kreće da raste", zaključio je premijer.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
MMF suficit suficit budžeta železara smederevo Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana