Tekst objavljen: 25.02.2022 15:25        


Umesto druge ture vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, stižu nepovoljne vesti - zasada nema ništa od dodatnih vaučera

Za sada neće biti dodatnih vaučera za odmor u Srbiji Reka Tisa



Nakon što je 100.000 vaučera za 2022. godinu podeljeno u rekordnih 11 dana, očekivalo se da će već na proleće, za kada se planira prvi rebalans budžeta, biti odobrena nova "tura" vaučera - ipak, kako eKapija saznaje u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, još se ne zna da li će dodatnih vaučera biti.

- Ukupan broj vaučera je, u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije, ograničen raspoloživim budžetskim sredstvima u skladu sa odredbama Zakona o budžetu za 2022. godinu. U ovom trenutku, MTTT, Sektor za turizam ne raspolaže informacijama koje se odnose na mogućnost realizovanja dodatnog broja vaučera za 2022. godinu - kažu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija za eKapiju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Inače, ove godine, vaučeri za subvencionisani odmor podeljeni su u rekordnom roku - za samo 11 dana.

Resorno Ministarstvo je za vaučere opredelilo 500 miliona dinara. Prošle godine, interesovanje je takođe bilo veliko, pa je osim redovnih 100.000 vaučera, kasnije odobreno još 50.000 vaučera.

1 komentar

  1. User image
    g 11.04.2022 9:48

    sramota je sta se radi. Država treba da podeli po grupama koliko ko može da uzme vaučera, znači penzioneri toloko, zaposleni toliko, studenti toliko a ne stalno isti...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dodatni vaučeri vaučeri za subvencionisani odmor besplatni vaučeri ministarstvo trgovine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana