Tekst objavljen: 07.04.2020 15:55        


Vlada Srbije je na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donela Zaključak kojim je preporučeno da zaposleni koji u toku vanrednog stanja svoj posao obavljaju svakodnevno, ali od kuće, odnosno na daljinu, iskoriste preostali deo godišnjeg odmora za 2019. godinu u skladu sa zakonom, odnosno do 30. juna 2020. godine, saopštilo je Ministarstvo

Zaposleni koji rade od kuće mogu da iskoriste stari godišnji do 30. juna

Preporučeno je i da poslodavci, koji u uslovima vanrednog stanja nisu u mogućnosti da organizuju proces rada, te su u skladu sa zakonom svoje zaposlene uputili na odsustvo sa rada, prednost daju korišćenju godišnjih odmora.

Ovim zaključkom poslodavci mogu da dozvole korišćenje preostalog dela godišnjeg odmora za 2019. godinu, zaključno sa 31. decembrom 2020. godine za zaposlene koji u toku vanrednog stanja redovno obavljaju posao na svom radnom mestu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Želimo da na sve načine omogućimo našim gradjanima da sačuvaju svoje poslove i u toku vanrednog stanja, ali istovremeno mislimo i na poslodavce kojima takodje u ovoj situaciji nije lako. Zato ćemo kroz razne načine i svim novim merama koje donosimo truditi da jednako pomognemo svim građanima Srbije, na prvom mestu njihom zdravlju, bezbednosti, ali i mogućnosti da ostvare sva prava koja im pripadaju", rekao je ministar Zoran Đorđević.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
30 jun zaposleni vanredno stanje rad od kuće godišnji odmor zoran đorđević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana