Tekst objavljen: 13.07.2018 14:43        


Zbog novog pravila - uspona na poligonu, ni jedna od oko 450 auto-škola u Srbiji neće moći da obučava vozače od oktobra, pišu Večernje novosti.

Zbog novog pravila manje auto-škola u Srbiji

Prema podacima koje iznose Novosti u današnjem štampanom izdanju, pozivajući se na rezultate ankete Privredene komore Beograda sprovedene među njenim članicama, svega 28,2 auto škola ima poligon koji ispunjava sve uslove.

Najveći problem predsavlja ispunjavanje uslova da poligon poseduje uspon, kao i dovoljno prostora za operaciju skretanja ulevo ili udesno za vozila E i F kategorije, što su vozila kamioni s prikolicom i traktori.

Komora je svoje članice auto škole, pitala i da li imaju prostora i mogućnosti da prilagode svoje poligone pravilnikom, a ni ti rezultati, navode Novosti, nisu ohrabrujući jer je svega 8,8 odsto AŠ reklo da to može da izvede.

Više od 30 odsto auto škola kategorično je reklo da nema uslova ni mogućnosti da izmeni uslove polaganja i obuke vozača na poligonu.

Zbog toga se očekuje, kako još navode Novosti, da dođe do još jedne "seče" broja autoškola u Srbiji, 25. oktobra od kada novi pravilnik počinje da važi

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
auto škola obuka vozača polaganje vožnje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana