Tekst objavljen: 22.04.2018 10:00        


Ko želi na letovanje, a da prođe nešto povoljnije, idealno je vreme da se odluči i uplati željenu destinaciju, jer iz turističkih agencija navode da popusti neće još dugo trajati.

Želite da letujete za 70 evra, požurite sa uplatom

U većini turističkih agencija first minute ponude se završavaju sa 1. aprilom, ali još uvek ponegde možete pronaći aktuelne popuste. Kao i prethodnih godina, Grčka svojom bogatom ponudom najviše mami srpske turiste, a statistike pokazuju da se za grčka letovališta prošle godine odlučilo oko 700.000 Srba, i to samo preko turističkih agencija.

- Na drugom mestu je Turska, koja se ove godine vraća na velika vrata nakon dve nepovoljne godine. Ono što turiste najviše privlači jesu povoljne cene sa avionskim prevozom, ali i besplatni hotelski smeštaji za decu do 14, a ponegde i do 16 godina, pa je ova destinacija naročito povoljna za porodice – navodi Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA, i dodaje da je sve zanimljivija i Bugarska, jer je konkurentna odnosom cene i kvaliteta, a za njihova letovališta najčešće se odlučuju turisti iz istočne i jugoistočne Srbije, zbog dobre povezanosti putevima.

Naravno, crnogorska letovališta su najbliža i najjeftinija za naše turiste, ali su najčešće organizovana u privatnoj režiji, ne preko turističkih agencija. Nešto veći odziv je i za Italiju i Španiju, koje su skuplje od pomenutih zemalja, ali se ipak dosta čarter letova organizuje za njihova letovališta.

Egipat je zemlja koja beleži duplo više turista nego prethodnih godina, a naročito je zanimljiva turistima zbog toga što u njoj mogu letovati od aprila do novembra. Ipak, Tunis zbog nepovoljne političke situacije i dalje nije među top odredištima kao u zlatna vremena.

Ukoliko želite u Grčku, a sada uplatite odmor, mogli biste proći i za 70 evra po osobi, za letovanje početkom juna na destinacijama poput Evije. Ako se odlučite za Tasos, morali biste da izdvojite od 215 evra po osobi za apartmanski smeštaj, do 400 evra za ol inkluziv ponudu. Poslednjih godina naročito je popularna Lefkada, a za ovu destinaciju, naročito primamljivu mladima, cene su od 235 do 350 evra za apartmanski smeštaj u jeku sezone. Slične cene su i za Halkidiki, gde naši turisti mogu provesti odmor za 275 evra po osobi. Za porodično letovanje sa decom sve više zainteresovanih je za Nei Pori, zbog mnogobrojnih igrališta i animacija, a cene za ovu destinaciju su od 70 evra u junu do 270 evra krajem jula i početkom avgusta po osobi. U cenu za sva letovališta najčešće ulazi deset noćenja i autobuski prevoz.

Tursko letovalište Kušadasi i ove je godine najizazovnije svojom ponudom, a ono što je zanimljivo jeste to da se turisti najviše opredeljuju za hotelski smeštaj. Tako se u pojedinim turističkim agencijama mogu pronaći ponude od 140 evra za polupansione i deset noćenja do 850 evra po osobi u hotelima sa tri zvezdice. Cene ne variraju mnogo od juna do početka septembra, a krajem devetog meseca možete pronaći ponude i od 110 evra za deset dana u polupansionu.

Najviše ponuda za Bugarsku su za njihovo letovalište Sunčani breg, i to za hotelski smeštaj, pa ako biste da se kupate u Crnom moru, biće vam potrebno od 270 do 340 evra i to za ol inkluziv ponudu i deset noćenja, a za polupansione možete proći i jeftinije jer su cene od 215 evra.

U Crnoj Gori ponude su po noćenju, pa jedno noćenje u apartmanu sa doručkom i večerom na bazi švedskog stola na Adi Bojani košta od 26 na početku i kraju sezone do 32 evra u julu i avgustu, a u Budvi su cene nešto veće pa su od 36 do 42 evra za noćenje.

Egipat je ove godine izuzetno povoljan naročito što u ponudu ulazi i avionski prevoz.

- Od najpovoljnijih ponuda bismo izdvojili hotele u Hurgadi gde možete pronaći hotele sa 5 zvezdica sa ol inkluziv uslugom za cenu već od 399 evra po osobi – kažu iz turističke agencije „Big Blu“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
letovanje more juta turističke agencije Grčka turska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana