Tekst objavljen: 16.12.2019 15:10        


Od poslednjeg jakog zemljotresa koji je pogodio Albaniju povećana je tražnja za osiguranjem stanova, kuća i ostale imovine, kazali su iz Lovćen osiguranja, koje ima najveće učešće na tržištu u oblasti neživotnih osiguranja.

Zemljotres u Albaniji povećao osiguranje nekretinina u Crnoj Gori

-Zemljotres, koji je nedavno pogodio Albaniju utiče na pojedince da zaključuju imovinska osiguranja. Naročito je izraženo povećano interesovanje za kupovinom imovinskih osiguranja u primorskim gradovima što je i prirodno imajući u vidu istorijat elementarnih nepogoda u Crnoj Gori i na crnogorskom primorju, i njihovo razorno dejstvo na imovinu domaćinstava i preduzeća - kazali su našoj redakciji iz Lovćen osiguranja. Tako je, dodaju iz ove osiguravajuće kuće, i u slučaju ostalih elementarnih nepogoda, čije delovanje svesno i prirodno utiču na ljude.

-Nažalost, u Crnoj Gori je prisutan trend da tek kad se desi elementarna nepogoda dođe do tražnje za proizvodima imovinskih osiguranja-objašnjavaju u Lovćen osiguranju za Pobjedu.

Cena

U ovoj osiguravajućoj kući kažu da prate najsavremenije evropske trendove u oblasti proizvoda osiguranja namenjenih stanovništu i privredi. To znači da su sva osiguravajuća pokrića i proizvodi, koji su dostupni u najrazvijenijim osiguravajućim društvima, pristupni, kažu oni, i u Lovćen osiguranju.

-Novina na tržištu je proizvod "Dome moj" koji pruža mogućnost paketnog osiguranja građevinskih objekata i stambenih pokretnosti po pristupačnim premijama i širokim obimom osiguravajućeg pokrića. Moguće je samostalno zaključenje osiguranja za građevinski objekat, a samostalno za stambene pokretnosti. Osim toga, osiguranje građevinskog objekta i stambenih pokretnosti je moguće zaključiti i u paketu. Za godišnju premiju, koja se kreće od 0,35 eura po metru kvadratnom, koliko je potrebno izdvojiti za osiguranje građevinskog objekta u okviru paketa "Start zgrada", do dva eura po kvadratu za osiguranje građevinskog objekta i stambenih pokretnosti u okviru paketa "Komfort dom" pruža se osiguravajuća zaštita od velikog broja osiguranih rizika. Osim toga, opciono je po želji klijenta moguće zaključiti osiguranje za dodatne rizike kao što su zemljotres, kućna asistencija, i indirektni udar groma na kućne aparate, a koji nisu uključeni u osnovne pakete-objašnjavaju iz Lovćen osiguranja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Učešće kuća

U Lovćen grupa, koju čine Lovćen osiguranje AD, Lovćen auto DOO i Lovćen životna osiguranja AD, kažu da je u dosadašnjem delu 2019. zabeležen rast ukupne bruto fakturisane premije u odnosu na isti period prethodne godine.

-Dobro poslovanje je doprinelo da je Lovćen osiguranje tradicionalno prvo na crnogorskom tržištu, sa tržišnim učešćem od 36 odsto. Udeo u neživotnim osiguranjima na tržištu osiguranja u Crnoj Gori je 43 odsto, a životnih osiguranja 21,5 odsto - ističu oni.

Podsetimo da na tržištu neživotnih osiguranja rade i Sava osiguranje sa učešćem od 17,6 odsto, Generali osiguranje 16 odsto, Unika neživotno osiguranje 15,1 odsto i Svis osiguranje 8,4 odsto. Ovo su poslednji podaci o učešću, a uskoro će biti i novi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zemljotres lovćen osiguranje Crna Gora albanija osiguranje osiguranje nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana