Tekst objavljen: 09.03.2016 14:01        


Spremnost žena u Srbiji da se upuste u preduzetničke vode sve je izraženija, iako društvo još nije u potpunosti otvoreno da prihvati žene u biznisu, ocenjeno je na jučerašnjem skupu u Beograd Art hotelu, u organizaciji "Rock Star" savetovališta za podsticanje ženskog preduzetništva.

Žensko preduzetništvo sve zastupljenije u Srbiji

Štručni savetnik "Rock Star" organizacije, Ketrin Simon, rekla je da mnoge žene i dalje u preduzetničke vode ulaze sa strahom od neuspeha, "praćeno društvenom osudom", saopštio je organizator skupa.

Primećujući da žene najčešće same sebi nameću izbor između posvećene supruge i brižne majke ili uspešne, poslovne žene, Simonova je dodala da "nažalost, većina Srba smatra da je nemoguće imati uspešnu karijeru i biti dobra majka, a to je posledica socijalno-ekonomskih uslova stvorenih u prošlosti".

"Živimo u vremenu interneta, u kome granice ne postoje. Možete pokrenuti online biznis i omogućiti sebi budućnost kakvu želite, bez potrebe da bežite iz države u kojoj ste. Ukoliko ste spremne da marljivo i posvećeno radite, svoje snove možete ostvariti u Srbiji", poručila je ona.

Ono što najviše koči pokretački duh preduzetnica, čulo se na skupu, jeste sumnja u sopstvene sposobnosti, pa se zbog toga na pokretanje sopstvenog biznisa najčešće odlučuju iz nužde, kada drugog izbora nemaju.

Simonova je naglasila da je važno da društvo podstiče samozapošljavanje i ambicioznost i kod onih žena koje žude za finansijskom nezavisnošću i novim izazovima ili su nezadovoljne trenutnim poslom.

''Kako bi se ostvario pun potencijal ženskog preduzetništva, država i društvo moraju biti podrška", dodala je.
Prema njenim rečima, u Srbiji se uspeh ne prašta, pogotovu ženi.

"Ukoliko si uspešan, postaješ predmet društvene osude. U takvoj društvenoj atmosferi biti preduzetnica je osobina jake i neustrašive žene, okrenute ka sebi i svom zadovoljstvu", zaključila je Ketrin Simon, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
žensko preduzetništvo žene samozaposlenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana