Sberbank kupuje i Croatia osiguranje?

Objavljeno: 24.04.2012


Vesti izvor: Kamatica, Poslovni hr

Ruska Sberbanka naerava da učestvuje na tenderu za kpuvovinu Croatia osiguranja i ukoliko u toj nameri uspe poremetiće planove Allianz osiguranju, koji se već više godina spominje kao potencijalni kupac Croatia osiguranja, pišu hrvatski mediji.

Podsetimo, zamenik predsednika uprave ruske Sberbanke Sergej Gorkov prošle sedmice zvanično je potvrdio da će ta banka učestvovati na tenderu. 

- Ukoliko nakon završenog tendera za Croatia osiguranje Sberbanka postane novi većinski vlasnik, kao deo ovako snažne grupacije, Croatia osiguranje će još više učvrstiti svoju vodeću poziciju na  tržištu što svakako nije dobra vest za konkurent - piše za časopis Banka analitičar portala Hrportfolio.com Marko Repecki. 

On ocenjuje da bi takav rasplet situacije poremetio planove drugom najvećem osiguravatelju Allianz osiguranju, koje se već više godina spominje kao potencijalni kupac Croatia osiguranja.

- Biće zanimljivo promatrati rasplet, pošto je prema najavama, privatizacija planirana za ovu godinu, a istovremeno iz Sberbanke se mogu čuti informacije da najmanje idućih godinu dana ne planiraju nove akvizicije, pa ostaje nejasno da li se to odnosi i na ovaj tender.Također, ukoliko dođe do ovako brze privatizacije, potencijalni kupci neće imati vremena za dubinsku analizu preduzeća pa će biti interesantno da se vidi koliko će ponude potencijalnih kupaca biti atraktivne u finansijskom smislu - kaže Repecki. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana