HR: Kreće blokada računa za neisplaćivanje plate

Objavljeno: 25.04.2012


Vesti izvor: Kamatica, Business

Ministarstvo finansija Hrvatske obavestilo je poslodavce i banke da će na ovonedeljnoj sednici Vlade biti usvojena uredba kojom će se u budućnosti zabraniti isplata plata na koje nisu plaćeni doprinosi. 

Uz Uredbu kojoj se određuju kako će u saradnji Poreske uprave, Fine i banka država zaustaviti isplatu plata bez doprinosa, na Vladi bi se u petak, kako saznaje Novi list mogle naći i izmjene Opšteg poreskog zakona, ali i potpuno novi Zakon o finansjskom poslovanju.

Vlada bi konačno mogla da predložiti i izmene opšteg poreskog zakona kojima se omogućava objavljivanje liste poreskih dužnika.

Ako Sabor usvoji te izmene Vlada će moći da objavit listu dužnika, građana, preduzetnika i poduzeća, koja godinama državi ne plaćaju poreze, što su već učinile neke zemlje poput Italije i Srbije i time povećale naplatu poreza.

Time bi se izbegla dugogodišnja suđenja na trgovačkim sudovima, a usko grlo pravosuđa nastoji da se izbegne i Zakonom o finansijskom poslovanju koji u Hrvatsku uvodi institut prisilne nagodbe. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana