Nezaposlenost najveći problem Srbije

Objavljeno: 23.05.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92

Više od polovine građana Srbije, 56 odsto, smatra da je nezaposlenost najveći problem sa kojim se zemlja suočava, dok 43 odsto misli da će naredna vlada pokušati da reši nagomilane probleme, ali da u tome neće daleko odmaći, prenela je televizija B92.

Istraživanje B92 i "Ipsos stratedžik marketinga", koje je obuhvatilo 1.007 ispitanika, pokazalo je da sedam odsto građana smatra da je korupcija najveći problem sa kojim se Srbija suočava, šest odsto da su to plate i životni standard, a dva odsto da je to siromaštvo.

Da je problem razvoja poljoprivrede i sela gorući problem Srbije smatra dva odsto ispitanih, isto toliko da je pitanje Kosova i Metohije najvažnije, dok po jedan odsto ispitanih kao glavne probleme vidi obrazovanje, zdravstvo i međuljudske odnose. 

Na pitanje da li će nova vlada rešiti probleme, 43 odsto je reklo da će pokušati, ali neće daleko odmaći u tome, 26 odsto da probleme neće rešiti u potpunosti, šest odsto da može da ih reši, a 16 odsto ispitanih da neće ni početi sa njihovim rešavanjem. 

Istraživanje je pokazalo da 18 odsto ispitanih smatra da naredna vlada može da reši probleme u poljoprivredi, četiri odsto u korupciji, a da nova vlada može stati na put malim platama smatra sedam odsto ispitanih. 

Anketirani građani, kako je pokazalo istraživanje, ne vide mogućnost da naredna Vlada Srbije reši probleme Kosova i Metohije, nerazvijene privrede i ekonomskog razvoja. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana