Železara na tihom hodu od 10. jula

Objavljeno: 02.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Novosti

Rad druge peći u Železari Smederevo biće obustavljen 10. jula, dogovoreno je na sastanku predstavnika tri reprezentativna sindikata i poslovodstva kompanije i Ministarstva ekonomije.

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić je rekao da je to privremena situacija i da je trenutno s ekonomskog i operativnog stanovišta najbolja za železaru.

On je kazao da neće biti otpuštanja radnika i gašenje smederevske čeličane i da će proizvodnja biti obnovljena od 1. septembra. Radnici železare će do tada, kako je rekao Ćirić, biti na odmoru ili plaćenom odstustvu. 

Ćirić kaže da situacija u toj kompaniji nije ružičasta, ali ni katastrofalna.

- Moramo u najkraćem mogućem roku da pronađemo ili strateškog partnera ili konzorcijum firmi, koji bi zajedno sa nama obezbedio adekvatan menadžment i dobar plasman proizvoda - istakao je on.

Na pitanje je li odugovlačenje u formiranju nove Vlade uticalo na dolazak novih investicija u Srbiju, Ćirić je odgovorio da na svim sastancima strani investitori i domaći privrednici traže da se ona što pre formira i počne da radi punim kapacitetom.

- Za investitore nije bitno ko je na vlasti, već da država garantuje za postignute dogovore. Da se ono što se potpiše i ispuni - istakao je on.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana