Džadž: Srbija ima čemu da se nada

Objavljeno: 03.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, CorD

Predsednik Britansko-srpske privredne komore, ser Pol Džadž, kaže da veruje da, nakon što je nedavno preživela težak period u svojoj istoriji, Srbija sada može da se nada poboljšanju ekonomskog stanja.

On kaže da Srbija ima mnoge karakteristike koje je mogu preporučiti za ulaganja - odličnu geografsku lokaciju, talentovanu radnu snagu i nastavak evropske perspektive pod vođstvom predsednika Tomislava Nikolića, što će, nadamo se, podstaći vladu da i dalje primenjuje ekonomske reforme.

Prvi čovek Britansko-srpske privredne komore navodi da Srbija može da poveća svoje šanse za privlačenje ulagača time što će unaprediti mere za privlačenje investicija i iskoristiti prednosti svog strateškog položaja u jugoistočnoj Evropi, svoju odličnu mrežu poreskih i drugih ugovora, kao i potencijale u važnim sektorima, poput poljoprivrede.

Džadž je takođe istakao da su, zbog komparativnih poslovnih prednosti Srbije, kompanije iz Velike Britanije koje su u potrazi za novim tržištima ili strateškim partnerima, sve zainteresovanije za poslovanje sa našom zemljom.

Srbija je prošle godine ostvarila izvoz u Britaniju od oko 110 miliona evra, dok je vrednost uvoza iznosila 130 miliona evra, tako da je već prisutan značajan tok trgovine, rekao je DŽadž i dodao da, kad je reč o ulaganjima, podaci mogu da navedu na pogrešan zaključak.

Naime, mnoge investicione kompanije sa britanskim kapitalom posluju izvan Britanije zbog nižih poreza, preko holding-preduzeća u, na primer, Švajcarskoj, Holandiji ili Kipru, a njihova se ulaganja u Srbiji vode kao da su iz pomenutih zemalja, iako novac potiče iz Britanije, istakao je DŽadž.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana