Juromani: Banka Inteza najbolja u Srbiji

Objavljeno: 06.07.2012


Vesti izvor: Kamatica

Vodeći svetski časopis u oblasti finansija i bankarstva "Juromani" (Euromoney) proglasio je "Banku Inteza" najboljom bankom u Srbiji u 2011. godini, saopštila je ta banka.

Ugledna nagrada, koju "Banka Inteza" osvaja treću godinu zaredom, dodeljuje se na osnovu analize brojnih kvantitativnih i kvalitativnih kriterijuma, uključujući poslovne pokazatelje, finansijske rezultate i inovativnost u poslovanju, navedeno je u saopštenju.

Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji, "Inteza Sanpaolo", matična grupacija "Banke Inteza", dobila je i priznanje za najbolju banku u Italiji u 2011. godini.

Zamenik predsednika Izvršnog odbora "Banke Inteza" Marko Kapelini primio je priznanje u ime banke na svečanoj ceremoniji dodele Nagrada za izvrsnost, održanoj juče u Londonu.

- Zahvaljujući sposobnosti da svoje poslovanje efikasno prilagodi novim zahtevima tržišta, opreznom upravljanju rizicima, kao i snažnoj kontroli troškova, 'Banka Inteza' je nastavila trend dinamičnog rasta i stabilnog i profitabilnog poslovanja, jačajući svoju vodeću tržišnu poziciju u svim segmentima - izjavio je Kapelini.

- Činjenica da su 2011. godinu obeležili izrazito kompleksni tržišni uslovi naš uspeh čini još većim, a ovoj nagradi daje još veći značaj - dodao je on.

"Banka Inteza", članica grupe "Inteza Sanpaolo", je vodeća banka na tržištu Srbije po svim najznačajnijim parametrima uspešnog poslovanja - ukupnoj aktivi, ukupnim plasmanima i ukupnim depozitima.

Banka uslužuje oko 1,57 miliona klijenata - fizičkih lica, preduzetnika, malih i srednjih preduzeća, velikih kompanija i lokalnih samouprava, ima mrežu od više od 200 ekspozitura širom zemlje i profesionalni tim koji čini 3.200 zaposlenih.

"Juromani" Nagrade za izvrsnost tradicionalno se dodeljuju već 22 godine finansijskim institucijama koje su svojim klijentima obezbedile najviši nivo kvaliteta usluge, inovativnosti i stručnosti u radu. Ovogodišnje takmičenje privuklo je više od 600 banaka i osiguravajućih kompanija širom sveta. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana