Nema nazad, Agrobanka bez dozvole

Objavljeno: 11.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Danas

Narodna banka Srbije odgovorila je i zvanično na zahtev za preispitivanje odluke o oduzimanju dozvole za rad Agrobanci, a koji joj je uputila petina akcionara te banke, saopštilo je Qwest Investments, potpisujući se kao zastupnik ulagača Agrobanke iz Evropske unije.

U saopštenju se podvlači da je odgovor stigao mesec dana od podnošenja zahteva za preispitivanje odluke, kojom je "na revolucionaran način eksproprisana imovina u vrednosti većoj od 70 miliona evra“

Narodna banka Srbije uputila je 4. jula zvaničan odgovor na dopis malih akcionara u kome se traži preispitivanje odluke o oduzimanju dozvole za rad Agrobanke, potvrdila je Danasu centralna banka Srbije.

NBS je jasno iznela stav da je ta odluka doneta u skladu sa Zakonima RS i da je ona konačna, podvlači NBS i dodaje da je "u skladu sa ustaljenom evropskom praksom, dalje rešavanje spornih pitanja moguće samo u toku sudskog postupka, a ne putem medija“.

- Podsećamo da uloga NBS kao supervizora nije da štiti kapital akcionara, već javni interes, a to su u ovom slučaju finansijska stabilnost zemlje i depoziti 165.367 građana i 4.872 privredna društva, koji su u slučaju Agrobanke bili ugroženi - navodi u svom odgovoru NBS. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana