Indikativni kurs Evra na dan 25.09.20. :: 117.5946 rsd

Dunav: Ne ugrožavamo budžet Srbije

Objavljeno: 19.07.2012


Vesti izvor: Kamatica

Kompanija Dunav osiguranje demantuje navode da je firma učinila bilo kakav akt protivan propisima, a naročitio ne na štetu poreskih obveznika i budžeta Srbije.

Naime, osiguravajuća kuća Dunav navodno je odbila je predlog sporazuma sa Vladom Srbije i podnela nalog za prinudnu naplatu odštete za avionsku nesreću iz 1976. godine.

Tvrdi se da je ovaj iznos daleko veći od iznosa koji Kompanija ima pravo da naplati po osnovu pravosnažne i izvršne presude protiv Republike Srbije.

Dunav osiguranje saopštava da ova tvrdnja nije tačna, jer "ni jedan sud u Republici Srbiji, a ni u svetu, ne bi dozvolio da bilo ko, pa ni kompanija Dunav, naplati prinudnim putem veći iznos nego što je presudom određeno. Kompanija je tražila samo iznos dosuđen presudom, ni manje ni više od toga".

Dodaje se i da je "apsolutno netačan navod iz Saopštenja Vlade da je predlog za izvršenje presude podnet nenajavljeno, o čemu Kompanija poseduje brojne pisane dokaze".

- Odgovorno tvrdimo da Kompanija Dunav neće naplatiti od svoje države ništa više nego što bude prinuđena da plati stranim reosiguravačima, ali istovremeno, organi uprave Dunava neće dozvoliti da Kompanija ode u stečaj zbog neizvršavanja obaveza države po sudskoj presudi - piše u saopštenju.

Takođe, Kompanija će učiniti sve što je u njenoj moći da se u direktnim pregovorima sa stranim reosiguravačima (i bez nadležnih predstavnika Vlade koji nisu želeli da se uključe u ove pregovore), visina obaveze Republike Srbije smanji u što većem iznosu, o čemu ćemo blagovremeno izvestiti nadležne državne organe, kao i širu javnost". 27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorimaPogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana