Odlazeća vlast duguje 650.000 evra za komunalije

Objavljeno: 24.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Novosti

Dug od 75 miliona dinara (650.000 evra) za komunalne usluge ostavila je odlazeća vlast u amanet novoj vladajućoj garnituri.

U poslednjih nekoliko meseci, država je krajnje neuredno plaćala račune za struju, vodu, grejanje i iznošenje smeća, tako da su se obaveze ministarstava, parlamenta, vladinih službi nagomilale do tih višemilionskih iznosa.

U Upravi za zajedničke poslove republičkih organa, koja je nadležna za plaćanje komunalija, otkrili su da je njihov najveći dug za grejanje - 39.577.079 dinara.

Novu vlast će sačekati i vasionski račun za električnu energiju od 26.292.897 dinara, neplaćeni trošak za vodu je oko 4,5 miliona dinara, a za smeće 4,2 miliona dinara.

Kako je objašnjeno, do ubrzanog nagomilavanja obaveza došlo je zbog Vladinog programa mera za održavanje fiskalnog deficita.

- Uprava za trezor svim državnim organima smanjuje mesečne kvote i zbog toga kasnimo sa izmirenjem obaveza za komunalne usluge. U skladu sa raspoloživim sredstvima, tražićemo mogućnost da u najkraćem roku izmirimo zaostale dugove - saopštio je Nebojša Kešeljević iz Uprave za zajedničke poslove republičkih organa.

Prema informacijama Novosti, ni nova vlast neće imati lak zadatak da isplati sve dugove jer sledi rebalans budžeta, koji će biti još restriktivniji. Zbog budžetske rupe i sve većeg deficita, iz vladajuće koalicije najavljuju još veću štednju i žestoko stezanje kaiša, ali i isplatu svih obaveza, pa i komunalnih.

NJIMA NE SEKU STRUJU
I pored astronomskih dugova, u Vladi ne očekuju da će se pojedinim državnim organima „iseći“ struja, ugasiti voda ili da će im se obustaviti komunalne usluge. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana