Novi ministar duguje osam miliona za porez

Objavljeno: 26.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic

Kandidat Srpske napredne stranke za ministra kulture Bratislav Petković duguje državi za poreze i doprinose oko 8,5 miliona dinara. Njegova poslastičarnica Petković na spisku je 500 najvećih dužnika Poreskoj upravi među preduzetnicima (na listi objavljenoj 15. juna nalazi se na 317. mestu).

Prema podacima Poreske uprave, Bratislav Petković, kao vlasnik poslastičarnice u centru Beograda, duguje za poreze i doprinose oko 8,5 miliona dinara. Minus na bankovnom računu potvrdio je i sam Petković. On, doduše, kaže da je dug manji.

- Uskoro dižem kredit, pa ću rešiti problem sa dugovima Poreskoj upravi i sve ću platiti. Znate, poslednje dve-tri godine su bile teške za poslovanje, a ja sam u nevreme krenuo sa renoviranjem radnje i, nažalost, nije sve išlo kako sam planirao. Nisam hteo da prodajem neke od mojih starih automobila da bih vratio dug - objašnjava Petković, poznat i kao vlasnik bogate zbirke oldtajmera.

Pošto je dug za poreze i doprinose konstantno rastao, Poreska uprava je pokrenula postupak prinudne naplate i blokirala račune Petkovićeve poslastičarnice. Prema podacima NBS, račun samostalne zanatske poslastičarske radnje Petković u konstantnoj je blokadi već godinu dana. Potraživanja su oko šest miliona dinara.

- Račun je blokiran i sada se preduzimaju mere postupka prinudne naplate. Proverava se imovinsko stanje, imovina iz koje bismo mogli da naplatimo dug - objašnjavaju u Poreskoj upravi.

Kolekcionar starih automobila

Dramski pisac i reditelj Bratislav Petković je osnivač i direktor Muzeja automobila smeštenog u zgradi prve javne garaže na Balkanu, koju mu je na korišćenje dala Skupština grada. U muzeju koji je otvoren 1994. nalazi se zbirka od 50 automobila u Petkovićevom vlasništvu. Najstariji je „maro gardon“ iz 1897. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana