Finance: Slovenija van kontrole

Objavljeno: 06.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Finance, Tanjug

Poslovni slovenački dnevni list Finance prognozira tešku jesen za Sloveniju, najtežu od početka izbijanja krize u drugom kvartalu 2008. godine.

Slovenački kreditni rejting tone poput kamena, životni standard opada, a ljudi su primorani da prodaju imovinu kako bi izmirili svoje račune.

S obzirom na takvu situaciju, Finance se pita, šta još treba da dogodi kako bi se Slovenija okrenula sa reči na dela.

- Ukoliko premijer Janez Janša to ne može učiniti, da li bi se opozicioni lider Zoran Janković mogao izboriti sa problemima? Možete li očekivati od osobe, čije su lične finansije u haosu poput Jankovićevih da spasi Sloveniju - konstatuje list u članku "Slovenija van kontrole".

List pozdravlja reakciju slovenačkih sindikata na snižavanje rejtinga, citirajući reči predsednika Saveza slobodnih sindikata (ZŠS) Dušana Semoliča, koji je rekao da je neuspeh vlade da stvori povoljne uslove za poslovanje upravo jedan od razloga za smanjenje rejtinga te zemlje, prenosi slovenačka agencija STA.

Retkost je da se u Sloveniji čuju članovi sindikati koji pozivaju na preduzimanje akcija kako bi se ublažio teret na preduzetnike, a koji su srećni što sindikati razumeju da željeni rast ne može biti dostignut bez uspešnih kompanija, navode Finance. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana