Šuković: Na UO Agrobanke sve je bilo čisto

Objavljeno: 09.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B82, Beta

Bivši član Upravnog odbora Agrobanke i član Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Danilo Šuković kaže da je sve što je dolazilo do Upravnog odbora te banke "bilo čisto" i da ništa nije ukazivalo na korupciju.

- Sve što je dolazilo na Upravni odbor bilo je čisto. Da li je neko radio nešto loše sa papirima, to ja ne mogu znati. Da je nešto ukazivalo na korupciju, ja bih tog momenta izašao iz Upravnog odbora, ja nisam stekao dojam, ne mogu ništa da kažem - rekao je Šuković.

Upitan da li su on i ostali članovi Upravnog odbora Agrobanke imali uvid u poslovanje banke i da li je moguće da je banka napravila gubitak od 300 miliona evra, Šuković je odgovorio da ne zna i da postoje različite tvrdnje.

- Ne znam - neki tvrde, ovi koji su radili, da to nije realno, ovi da jeste, to treba sve da se ispita i da se vidi. Ono što je dolazilo na Upravni odbor, papiri, toga ništa nije bilo, bio je pozitivan rezultat i svi su papiri bili takvi - rekao je Šuković.

Šuković je naveo da eventualne zloupotrebe nije mogao da izvede jedan čovek, nego više njih, ali da podaci koji bi ukazivali na to, nisu stizali do Upravnog odbora.

Upravni odbor čiji je Šuković bio član, razrešen je uvođenjem prinudne uprave 29. decembra 2011. godine kada su razrešeni i članovi Izvršnog odbora Agrobanke.

Bivši predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić i sedmorica njegovih saradnika iz banke i privatnih firmi, uhapšeni su juče zbog sumnje da su zloupotrebljavali kredite, a tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da policija proverava sve sporne i nenaplaćene kredite te banke.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana