TNG sve skuplji, sad već gotovo 80 dinara

Objavljeno: 21.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Novosti

Tečni naftni gas koji koristi sve više vozača u Srbiji, od početka avgusta je u veleprodaji poskupeo za više od 8,5 dinara po litru!

Tako je sa 90,99 dinara, po koliko se auto-plin nudio prvih dana ovog meseca, u ponedeljak dostigao cenu od 99,71 dinar po kilogramu.

Cene su naravno, uzletele i u maloprodajnoj mreži, pa je na pojedinim pumpama TNG točen za 78,90, a prvog dana avgusta mogao se naći i za 68,50 dinara za litar!

Vozači u Srbiji, koji koriste tečni naftni gas (TNG) u svojim automobilima, neprijatno su iznenađeni činjenicom da ovo, sve popularnije i eko-gorivo, poskupljuje u vreme kada inače cene ovog energenta padaju. Jer, kako kažu “naftaši”, TNG je derivat sezonskog tipa i uvek je leti jeftiniji nego u zimskom periodu.

- Plina ima savim dovoljno u regionu, a razlog za poskupljenje je jednostavno skok evra prema dinaru - kaže Bora Tatić, zamenik predsednika Udruženja privatnih benzinskih stanica Srbije.

On kaže da je konstantan pad dinara razlog i što cene ostalih vrsta goriva skoro svakodnevno poskupljuju za dinar ili dva.

Procenjuje se da je promet na benzinskim pumpama niži za 10 do 15 odsto o odnosu na isti period prošle godine, pa zvuči sasvim logično upozorenje Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) koje smatraju da bi svako dalje poskupljenje i povećanje akciza dodatno poremetilo funkcionisanje tržišta. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana